Daca citesti acest articol si esti din Bucuresti sau te-ai mutat recent acolo probabil o sa ti se para interesant, deoarece sunt locuri de vizitat pe care nici cei din Bucuresti nu stiu de ele iar tu s-ar putea sa le consideri foarte interesante. Iti propunem ca pe tot parcursul sederii tale in Bucuresti, sa-ti faci neaparat timp sa vizitezi urmatoarele 20 de locuri:
[tg_divider style=”dotted”]
1. Casa Mita Biciclista
Probabil ai auzit glumele cu Coana Mita Biciclista si multe altele despre dansa, dar oare stiai care e numele ei cu adevarat sau de ce i se spune asa? Ei bine, numele ei este Maria Mihaescu iar renumele sau provine de la faptul ca a fost prima femeie care s-a plimbat pe bicicleta pe Calea Victoriei in pantaloni, acest lucru fiind considerat inadecvat pentru o femeie in anii 1900. In ciuda acestui fapt, era o femeie cocheta, era singura femeie la acea vreme care conducea o masina coupe si facea baie imbracata intr-un costum de baie sumar, spre deosebire de restul femeilor ce se scaldau imbracate cat mai bine. Daca te-ar interesa sa vizitezi fosta locuinta a celebrei dudui, sa stii ca aceasta se afla pe Strada Amzei, Nr. 9, in apropierea de Calea Victoriei.
[tg_divider style=”dotted”]
2. Palatul CEC
Palatul CEC este una dintre cladirile situate pe Calea Victoriei, a carei temelie a fost pusa pe 8 liule 1897 de catre Regele Carol I si Regina Elisabeta. Locul in care acesta a fost construit a apartinut manastirii si hanului „Sfantul Ioan cel Mare” din secolul XVI, cladiri ce au fost consolidate in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Dat fiind faptul ca aceste cladiri nu aveau o stare foarte buna, acestea au fost daramate in anul 1875. Designul creat de arhitectul Paul Gotterau, imbina stilul gotic cu arhitectura franceza de la sfarsitul secolului XIX. La ora actuala, Palatul CEC este folosit de urmasa fostului CEC, adica CEC Bank.
[tg_divider style=”dotted”]
3. Insula de pe Lacul Morii
Lacul Morii are o poveste interesanta, fiind un lac artificial creat de autoritatile comuniste pentru a stopa deversarile Dambovitei. Constructia sa, a fost realizata in locul foste Biserici Sfantul Nicolae si a cimitirului acesteia. Nu va imaginati ca au inchis tot si au umplut cu apa, locul a fost curatat si betonat. In centrul acestui lac a fost construita un fel de insula, pe care comunistii au pus-o la dispozitie bucurestenilor ce vor sa o viziteze in zilele libere. Planurile cu aceasta insula, includeau deschiderea de promenade si magazine, dar totul s-a oprit dupa revolutie.
[tg_divider style=”dotted”]
4. Castelul lui Tepes
Daca ati ajuns in parcul Carol si vreti sa descoperiti ceva nou, va recomandam sa vizitati Castelul Tepes. Acest castel cu o structura din caramida rosie si un aspect medieval, a fost conceput sa adaposteasca un rezervor de apa, insa nu a fost folosit niciodata. A ramas in istorie datorita denumirii si similaritatilor arhitecturale preluate de la Palatul lui Tepes din Poienari, Jud. Arges. Accesul zilnic in interiorul castelului nu este permis decat de doua ori pe an, din motive de siguranta.
[tg_divider style=”dotted”]
5. Trenul Regal
Pe langa padurea dintre Mogosoaia si Buftea, se regaseste un semn pe care este precizat „Trecerea Interzisa”, deoarece ai nevoie de aprobare pentru a ajunge acolo. In acea zona se afla un teritoriu detinut de CFR unde se regaseste Trenul Regal, probabil singura bijuterie a CFR-ului, ce functioneaza perfect si in ziua de astazi si se poate inchiria. Pretul pentru a inchiria Trenul Regal, este unul destul de costisitor si destul de mare pentru un salariu mediu pe economie, mai exact 15.000 Euro/Zi, insa pentru a face poze si a arunca o privire, este gratuit.