Capitala Culturala Europeana in anul 2007, de altfel si primul oras din estul Europei care a primit acest titlu, orasul Sibiu este unul dintre cele mai renumite centre urbane din Transilvania si Romania deopotriva, datorita diversitatii culturale, a arhitecturii deosebite si a obiectivelor turistice ce atrag turistii an de an.
Daca ajungi in Sibiu si cauti un loc de cazare care sa iti faca vizita mai placuta prin ospitalitate, confort si bun gust atunci Hotel Bliss este o alegere foarte potrivita.
Dar care sunt acele 8 locuri pe care trebuie sa le vezi in Sibiu, odata ajuns aici? Iata o lista de recomandari:
1. Turnul Sfatului. Un simbol al orasului, Turnul Sfatului avea initial o functie de fortificatie, de aparare. A suferit o serie de modificari, in special la nivelul acoperisului, de-a lungul timpului, iar azi accesul in interior se face printr-o usa mica. Urcand o scara spiralata, cu 141 de trepte pana la ultimul etaj, turistii pot observa mecanismul ceasului la penultimul etaj, bucurandu-se de o perspectiva panoramica asupra orasului vechi, de la ultimul etaj.
2. Muzeul Brukenthal gazduieste o serie de colectii si galerii de arta europeana ce au devenit de-a lungul timpului una dintre atractiile principale ale orasului. Colectiile au fost aduse aici de catre baronul Samuel von Brukenthal, odata cu revenirea sa la Sibiu, acestea fiind imbogatite prin achizitii si donatii de-a lungul timpului.
3. Biserica Evanghelica din Sibiu este una dintre cele mai importante si mai impresionante cladiri gotice din Transilvania. Biserica dateaza inca din secolul al XIV-lea si a fost ridicata pe locul unei vechi biserici din secolul al XII-lea, fiind considerata de catre istoricul sibian Emil Sigerius ,,o adevarata casa memoriala a saxonilor din Transilvania’’.
4. Zidurile si turnurile de aparare din Sibiu surprind ramasitele celei mai puternice cetati medievale din aceasta parte a Europei. Azi, inca mai pot fi observate si vizitate in Sibiu: Turnul Sfatului, Turnul Scarilor, Turnul Gros, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor, Turnul de Poarta, Bastionul Soldisch, Bastionul Haller.
5. Catedrala Ortodoxa Sfanta Treime reprezinta o copie la scara redusa a Bisericii Sfanta Sofia din Constantinopol. Catedrala a fost construita de catre arhitectii Virgil Nagy si Iosif Kamner intre anii 1902 – 1906 si poate fi vizitata zilnic, intrarea fiind gratuita.
6. Muzeul Astra, aflat in Dumbrava Sibiului, este in mod categoric una dintre cele mai importante institutii de acest gen din Romania, dar si din Europa, sintezand aici, in aer liber, civilizatia si traditiile de pe teritoriul Romaniei. Patrimoniul cultural, evenimentele organizate, precum si strategiile si programele de educatie si dezvoltare ce au loc aici sunt o emblema pentru Sibiu.
7. Podul Minciunilor este un alt simbol important si interesant al orasului Sibiu. Primul pod de fonta din Romania, actualul pod a fost reconstruit in locul unuia din lemn, in anul 1859. Daca ajungeti pe Podul Minciunilor, provocarea este sa ii aflati si legenda!
8. Gradina Zoologica din Sibiu este prima gradina zoologica deschisa in Romania, in anul 1929. La ora actuala aceasta adaposteste peste 200 de animale si pasari, facand parte din aproximativ 52 de specii. Batranul stejar de la intrarea in gradina vegheaza zona de peste 600 de ani!