Pictura pe numere este acel mod de a te relaxa în care lumea culorii te cuprinde și te ține cu mintea ocupată mai mult timp. A înfăptui picturi pe numere este accesibil pentru oricine: tot ce trebuie să faci este să pictezi câte o culoare la rând în interiorul liniilor începând de la cea mai mare zona și finalizând cu cea mai mică. Astfel, încetul cu încetul, vei învăța o tehnică nouă de pictură și un mod excelent de a scapă de stres și agitație.

Calitatea excelență, varietatea formatelor și compozițiilor picturale, precum și posibilitatea de a crea capodopere suprarealiste, fantastice și unice folosind kiturile de picturi pe numere le fac foarte populare atât printre începători cât și printre cei deja experimentați în ale picturii. Cu ajutorul picturilor pe numere de la Tablouri-Picturi.ro ai posibilitatea:

  1. Să îți exprimi emoțiile

Prin pictură înțelegi că nimic nu poate împiedica forța interioară, libertatea intențiilor sincere și a frumuseții în afară schemelor convenționale.

În timp ce pictezi, ești liber să îți exprimi sentimentele și emoțiile și să transpui pe pânză gândurile, visele, speranțele și dorințele tale.

  1. Să scapi de stresul cotidian

Dacă ți-ar spune cineva că pictură influențează nivelul de viață și sănătatea fizică și mentală, ai crede acest lucru?

Unul dintre principalele beneficii imediate pe care le obținem din pictura pe numere este, fără îndoială, acțiunea sa împotriva stresului: emoțiile sunt libere să se exprime și să ia locul emoțiilor negative, astlfel să alunge stresul cât mai departe.

  1. Să folosești pictura ca terapie

Mulți psihoterapeuți au verificat efectele benefice ale artei în a ajuta pacienții cu probleme psihologice, deoarece arta în toate expresiile sale suportă subiectivitatea persoanei. Astfel, se poate recurge la arta picturii prin numere pentru a rezolva conflicte, probleme de comunicare, dificultăți de exprimare și multe alte aspecte psihologice.

  1. Să îți îmbunătățești abilitățile motorii

La fel ca atunci când cântăm la un instrument muzical, cu pictura pe numere învățăm cum să reglăm mișcările mâinii atunci când mânuim o pensulă și să dezvoltăm conexiuni cerebrale legate de această abilitate.

  1. Îți crește capacitatea de concentrare

A te dedica picturii necesită concentrare. Pictura este o meserie minuțioasă care îți permite să uiți de mediu lăsând timpul să zboare.

Cu ajutorul picturii, ambele emisfere ale creierului sunt stimulate. Emisfera stângă are legătură cu aspectul logic și rațional, în timp ce cea dreaptă este conectată la creativitate și emoții. Astfel chiar și cele mai profunde gânduri sunt lăsate să respire. Ps.: nu uita, oricand iti poti muta atelierul tau de pictor in natura sau in diverse locatii cu ajutorul sevaletului reglabil din aluminiu.