Vatra Dornei este una dintre atractiile principale ale judetului Suceava, de aceea cei mai multi turisti din Romania sau strainatate aleg sa-si petreaca concediile in acest municipiu.

Atractiile pentru care turistii aleg sa viziteze Vatra Dornei se dateaza din secolul XIX, iar cele mai importante sunt statiunea balneara dar si practicarea sporturilor de iarna pe partiile de schi locale.

Turistii pasionati de sporturi de iarna au la dispozitie 4 partii in Vatra Dornei, de care se pot bucura atat incepatorii dar si profesionistii sporturilor.

Partiile de schi din Vatra Dornei

Fiind dotate cu instalatii pe cablu, aceste patru partii din lista de mai jos au grad de dificultate diferit dar si diferite lungimi dupa cum urmeaza:

Partia Parc 1 din Vatra Dornei

Pârtia de schi Parc 1 este situată în centrul stațiunii Vatra Dornei și este una din cele mai vizitate pârtii de schi din nordul țării. La baza pârtiei se află o pistă de snowtubing și școala de schi Euroski. Pârtia beneficiază de nocturnă, tunuri de zăpadă, iar accesul la instalațiile de transport se face pe bază de skipass.

Partia de ski Parc 1 are un grad de dificultate mediu si lungimea de 900 m. Altitudinea la plecare este de 965 m si la sosire de 805 m, diferenta de nivel fiind de 160 m. Partia Parc este deservita de teleschi.

Partia Parc 2 din Vatra Dornei

Pârtia de schi Parc 2 este situată deasupra pârtiei Parc 1, făcând legătura cu aceasta și pârtia Veverița. Pârtia beneficiază de o lărgime optimă începătorilor, iar accesul la instalația de transport se face pe bază de skipass.

Este destinata schiorilor incepatori avand o lungime de 550 de metri si o diferenta de nivel de 50 de metri. Partia Parc 2 beneficiaza de instalatie de zapada artificiala si de transport pe cablu.

Partia de schi Veverita

Pârtia de schi Veverița este situată în vecinătatea pârtiei Parc, accesul făcându-se atât de pe strada Parcului, cât și de pe pârtia Parc 2. Pârtia a fost deschisă în 2011, beneficiind de iluminat nocturn și instalație de producere zăpadă artificială. Accesul la instalația de transport se face pe bază de skipass.

Pârtia are o lungime de 850 de metri, o diferenţă de nivel de 180 de metri, este iluminată pe timp de noapte cu ajutorul unei instalaţii moderne de nocturnă şi este prevăzută cu instalaţie de teleschi cu capacitate de transport de 900 de persoane pe oră şi cu tunuri de zăpadă artificială. Pârtia are un grad de dificultate medie.

Partia de schi Dealu Negru

In ciuda denumirii, partia de schi Dealu Negru din Vatra Dornei, nu este o partie strict pentru persoane foarte experimentate, ba dimpotriva, incepatorii o regasesc ca fiind „next step” in aventura lor de iarna.

Partia de ski Dealul Negru are un grad de dificultate mediu si lungimea de 3.000 m. Altitudinea la plecare este de 1.250 m si la sosire de 850 m, diferenta de nivel fiind de 400 m. Partia Dealul Negru este deservita de telescaun. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala.

Dealul Negru este a treia partie ca lungime din tara si prima din Moldova. Transportul pe cablu se realizează prin instalația de tip telescaun (120 de scaune cu câte 2 locuri), urcarea făcându-se în aproximativ 25 de minute. Baza de plecare a telescaunului este pe strada Negrești, iar cea de terminare la cea mai înalta cota a dealului (1300m). Urcarea se realizează spre partea superioară a versantului Nordic al Dealului Negru, până la cota 1300 m. Schiorii și turiștii care urcă pe Dealul Negru au ocazia să admire toată depresiunea Dornelor, cu Munții Rodnei și Călimani. Pârtia beneficiază și de snowtubing cu bandă transportoare.

Top 3 Unitati de cazare in Vatra Dornei

Daca ai ajuns pana aici, inseamna ca deja stii cat de fabulos este municipiul Vatra Dornei si de ce ar trebui sa-l vizitezi in viitorul apropiat. Insa, daca deja te-ai gandit sa ajungi aici, atunci ar trebui sa cauti cazare pentru cateva zile, deoarece nu poti ajunge in Vatra Dornei si sa pleci in cateva ore, vei avea multe lucruri de vazut si facut. Pentru a ramane peste noapte in Vatra Dornei, noi am facut un top cu 3 unitati de cazare in Vatra Dornei preferate de noi, unde tu si prietenii iti poti petrece un week-end de vis.

Pridvor by Haita Land

Pe lângă zona extrem de frumoasă și izolată, confortul cabanei completează vacanța perfectă. Pridvor by Haita Land are tot ce trebuie pentru un sejur: de la articole de toaletă, uscător și până la instrumente de bucătărie. Geamurile mari asigură suficientă lumină și un peisaj minunat, iar seara, diferitele surse de lumină ambientală creează un cămin minunat. Drumul până acolo este foarte frumos și se găsește ușor cu ajutorul instrucțiunilor primite prin mesaj anterior. Din păcate, fiind multă zăpadă, noi nu am reușit sa urcam cu mașina personală până la cabana, însă administratorii au venit imediat în ajutorul nostru și ne-au dus la cabana cu o mașină 4×4. Deși afară erau temperaturi de -18 grade Celsius, în cabană a fost constant cald și nu am avut nicio problema din punctul acesta de vedere.

Sihastru by Haita Land

Locul este SUPERB, iar casuta e pliaza perfect cu zona. Deschizi usa de la intrare si ai vedere direct in vale si spre padurea de brazi. Soarele rasare in partea de geam din dormitor, apusul si luna o vezi de pe geamul mare (in functie si de fazele lunare). Fiind zona destul de izolata, au venit caprioarele pana la casuta si am prins niste momente faine dupa o ploaie scurta, cu ceata ridicata pe brazi, nori spectaculosi etc. Pentru cei pasionati de fotografie poate fi un plus. Ai tot ce iti trebuie in casuta (de la vesela, la zona se spalat vase, vas pentru cafea, ceai, ustensile pt. gratar etc.). Focul se face usor, iar daca cerul e senin pe parcursul zilei si bate soarele in geam, nici nu mai trebuie sa incalzesti cabana seara. Temperatura se pastreaza bine, in sensul ca dimineata te trezesti cu putina racoare, dar nu frig (am fost spre final de septembrie – ziua 19-20 grade la soare, seara 10-11). Ai padurea in spate si poti face o drumetie scurta (atentie insa la serpi) Frigiderul e suficient de incapator pt provizii pe 2-3 zile, saltelele de sus sunt confortabile si pilotele foarte calduroase.

Cabana Deac

Cabana Deac oferă eleganță, confort și toate dotarile lumii moderne într-un cadru natural deosebit. Cabana dispune de 5 camere duble care pot fi inchiriate atat individual, cat si integral (pentru grupuri de maxim 10 persoane). Puteți să admirați întregul oraș, savurând un espresso pe terasa cabanei, puteți să faceți un grătar în aer liber, să vă relaxați cu o ședință de saună sau să vă distrați în zona special amenajată pentru petreceri. Dacă vreți să fiți la curent cu evenimentele cotidiene, aveți la dispoziție gratuit Internet Wi-fi și televiziune prin cablu în toată cabana. Toate camerele sunt prevazute cu kituri complete de îngrijire. Bucătăria este complet utilată, oferindu-vă toate serviciile pentru prepararea mesei. Pentru aventurieri, în zonă se pot organiza diverse activități cum ar fi echitație, rafting, tiroliană, plimbări cu bicicleta sau ATV-ul, excursii pe diverse trasee turistice. Pentru cei pasionați de ski , pârtia se află la mai puțin de 1 km de cabană. Cabana Deac este alegerea potrivită pentru toate categoriile de turiști, oferind o experiență de cazare unică.