Bucovina este unul dintre locurile inzestrate cu daruri frumoase, incepand cu istoria, legende si cultura pana la pozitionarea ei geografica si privelisti care iti taie respiratia.
Motive ca sa vizitezi zona de nord a Moldovei ai avea daca esti pasionat de istorie, cultura, de mancare buna si cauti sa te relaxezi in mijlocul naturii inconjurat de peisaje extraordinare. In Romania sunt multe alte locuri in care vei gasi aceleasi puncte forte, dar Bucovina are ale ei manastiri si biserici care au facut-o celebra in intreaga lume.
Bucovina iti intra si ti se cuibareste in suflet, deoarece o vizita pe aceste meleaguri iti incarca bateriile, te linisteste si te apropie mai mult de divinitate. Pentru cei care au ochi pentru a vedea si urechi pentru a aude fiecare fresca de pe bisericile vechi este ca o fila de poveste istorica. Picturile de pe bisericile Moldovei au fost facute acum mult timp pe vremea cand putini erau cei care stiau sa scrie sau sa citeasca, asa ca biblia era ilustrata ca toti sa o inteleaga.
Bucovina este, probabil, cel mai frumos tinut din toata Romania si cel mai bine pregatit pentru ceea ce toti ne dorim, un turism de calitate. Nu fara motiv, in 1975, primul Mar de Aur a revenit Bucovinei pentru cea mai importanta distinctie din turism.
Unele din cele mai frumoase lacase de cult vechi care se gasesc in Tara de Nord sunt Dragomirna, Manastirea Putna unde se afla mormantul lui Stefan cel Mare, Sucevita, Manastirea Bogdana, Manastirea Rasca.
Pentru iubitorii de istorie un obiectiv de neocolit este Cetatea de Scaun a Moldovei documentar atestata la 11 februarie 1388, in timpul domnitorului Petru Musat. A fost refacuta si isi asteapta vizitatorii.
Muzeul satului Bucovinean, aflat in apropierea Cetatii de Scaun, ale carei ulite te conduc inapoi in timp, pe vremea cand casele erau facute din chirpici si lemn cu geamuri minuscule. In vatra satului pe langa gospodarii si ateliere se gaseste biserica si clopotnita din satul Vama care dateaza din 1783.
Cine a vizitat Bucovina stie ca aceasta regiune istorica este un „colt de rai”, o metafora atat de des folosita pentru Nordul Moldovei incat cu usurinta poate fi incadrata la categoria cliseu.