Romania este in primul rand o tara a contrastelor. Pe langa stapanirea comunista, cu origini romanice si dacice, cu osoare influente slavone si otomane, Romania si-a pastrat si isi pastreaza caracterul unic in materie de traditie si istorie. Romania etse o tara bogata in orase vechi, munti frumosi si statiuni turistice moderne. Cea mai faimoasa regiune insa, din punct de vedere turistic, ramane  Transilvania, datoria impactului pe care l-a avut caracterul fictional Dracula asupra intregii lumi. Iata un scurt ghid turistic cu cele mai interenaste locuri de vizitat in Romania:

10. Delta Dunarii

delta dunarii
Cea mai mare majoritate a Dunarii, al doilea fluviu ca dimensiune din Europa, se intinde pe suprafata Romaniei. Delta Dunarii este un loc perfect pentru a observa natura, si sutele de specii unice de plante si animale in habitatul lor natural. Delta Dunarii cuprinde 23 de ecosisteme diferite, incluzand una dintre cele mai mari mlastini din lume. Turistii sunt mereu fascinati de apusurile spectaculoase de soare si de plimbarile cu barca.

 

9. Cluj-Napoca

cluj napoca
Cluj-Napoca este considerata capitala istorica neoficiala a Transilvaniei. Avand cea mai mare universitate din Romania, Cluj-Napoca se bucura de o populatie tanara si interesata de aventura. Acest oras, care precede inca dinaintea colonizarii romane, este unul dintre centrele culturale si artistice ale Romaniei. Datorit unei populatii maghiare destul de ridicate in Cluj, exista o statuie a unui rege ungar. Construita in secolul 14, biserica gotica Sf. Mihai, are cele mai inalte turle din tara. Museul National de Arte, contine numeroase cratii ale celor mai importanti artisi romani.

 

8. Mamaia

mamaia
Localizata langa Marea Neagra, Mamaia este cea mai mare statiune turistica de la malul marii. Mamaia este un oras mic, insa situat pe o fasie de tarm de aproximativ 8 km. Turistii sunt entuziasmati de plajele cu nusip alb, perfecte pentru bronzat si relaxat. Mamaia are si un parc acvatic, insa activitatile sunt limitate pentru copiii mici. Adultii insa, se pot bucura de cateva lectii de wind-surfing.

 

7. Timisoara

timisoara
Localizata in vestul Romaniei, Timisoara este unul dintre cele mai mari orase, datand inca din secolul 13. Ocupat la un moment dat de Imperiul Otoman, Timisoara este primul oras din Europa cu iluminat public. Dezvoltarea orasului a stagnat dupa bombardamentele din al doilea Razboi Mondial. Catedrala Ortodoxa din Timisoara a fost construita in secolul 20, si este recunoscuta datorita celor 11 turle care contin numeroase obiecte religioase si icoane vechi.

 

6. Bucuresti

bucuresti
Bucurestiul este un oras in care vechiul se imbina in mod armonios cu noul. Vizitatorii pot gasi aici cladiri vechi de secole, zgarie-nori, sau monumente de arhitectura comunista pe aceeasi strada. Cea mai importanta cladire din Bucuresti ramane Palatul Parlamentului ce este de o marime impresionanta. Contine 3100 de camere si este inalta de 12 etaje. Construita in 1984, aceasta cladire este vizitata foarte des si in ziua de astazi. Un alt loc de vizitat in Bucuresti este Centrul Vechi, datorita aspectului vechi si bisericilor medievale. Nu degeaba Bucurestiul era supranumit Micul Paris, datorita arhitecturii izbitor de asemanatoare cu cea a Parisului.

 

5. Sinaia

sinaia
Sinaia este o statiune turistica montana care s-a stabilit in jurul manastirii Sinai. Aceasta manastire contine o copie a primei Biblii redactate in Romania. Aceasta statiune este o locatie extrem de frecventata de turisti carora le plac plimbarile de vara si impatimitii de ski in timpul iernii. Regele Carol I a construit aici resedinta sa de vara, Castelul Peles, care este la randul sau o importanta atractie turistica.

 

4. Bucovina

Manastiri din Bucovina
Printre cele mai pitoresti atractii turistice din Romania se numara si numeroasele biserici pictate din Bucovina. Acestea sunt pictate la exterior cu fresci datand din secolele 15 si 16, care simbolizeaza portrete ale sfintilor sau scene din viata lui Iisus. Cele mai bine pastrare manastiri sunt in Humor, Moldovita, Patrauti, Suceava, Sucevita si Voronet.

 

3. Brasov

brasov
Localizat in centru Romaniei, Brasovul Located in central Romania, Brasovul reprezinta de asemenea o imbinare armonioasa a trecutului cu prezentul, prin cladirile moderne si fascinantele cladiri vechi. Inconjurat de Carpati, orasul este considerat in intregime o statiune turistica, cu acces la ski si patinaj. O atractie de top este Biserica Neagra, o catedrala gotica care are acest nume datorita unui incendiu din secolul 17.

 

2. Sibiu

sibiu
Sibiu, odata parte din Ungaria, dateaza inca din secolul 12. Orasul este localizat in Transilvania, o regiune asociata cu vampiri si Dracula, insa este posibil sa nu intalniti nici unul in zilele noastre. In schimb, veti gasi Piata Mare din Sibiu, folosita din secolul 15, si cladiri in stil baroc, incluzand Palatul Brukenhal, care este unul dintre cele mai vechi muzee din lume. Un alt lucru de vazut in oras sunt fortificatiile folosite pentru protectia orasului de acum sute de ani, ramase aproape intacte.

1. Sighisoara

sighisoara
De asemenea localizat in Transilvania, Sighisoara este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat in Romania, datorita peretilor roasului bine conservati. In timpul secolului 12, constructori germani si negustori, numiti si saxonii transilvaneni, au fost invitati aici de catre regele Ungariei pentru a proteja frontiera tarii. Acestia s-au stabilit aici, formand o zona comerciala de succes si citadela ce poate fi vizitata si astazi. A fost mai apoi extinsa in secolul 14. In fiecare iulie, are loc un festival medieval in incinta citadelei. Piesa de rezistenta a orasului o constituie insa Turnul cu Ceas, de 64 metri inaltime, construit in 1556.