Orasul Brasov este unul dintre orasele extraordinare ale Romaniei pe care trebuie sa il vizitezi. Brasovul, alaturi de Sibiu, este un oras care si-a valorificat istoria si care merita vizitat. Brasovul este una din destinatiile principale alese de turistii romani cat si de turistii straini in special in sezonul rece. Partiile de schi din Poiana Brasov fac ca acest oras sa fie bombardat de turisti pe timp de iarna. Insa nici vara nu se lasa mai prejos fiind incarcat cu obiective turistice. Sa enumeram cateva dintre cele mai des intalnite!

Piata Sfatului, situata in inima orasului, este locul in care se gaseste Casa Sfatului candva primaria orasului. Piata sfatului este cu siguranta unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale Brasovului, inconjurata de cladiri cu o arhitectura impunatoare de origine germana extraordinara.

Pe langa Casa Sfatului, construita in 1420, aici mai poti vizita Catedrala Ortodoxa, Turnul Trompetelor, Casa Hirscher, Muzeul Muresianu, Biserica Neagra. Tot in Piata Sfatului este locul unde se petrec unele dintre cele mai importante evenimente.

Biserica Neagra, cu o prezenta impunatoare, domina Piata Sfatului fiind unul dintre simbolurile orasului Brasov. Aceasta biserica imensa a fost ridicata in perioada 1385-1477 fiind dedicata Fecioarei Maria, sub cultul romano-catolic. Lacasul are un trecut zbuciumat datorita numeroaselor invazii ce au lasat in urma distrugeri considerabile, dar si datorita incendiului colossal din 1689 de unde i-a ramas si numele de Biserica Neagra.

Cetatea Brasovului este o reprezentare nemaipomenita a trecutului istoric al acestui oras, fiind alcatuita din mai multe cladiri dintre care cele mai vechi dateaza din 1524. In decursul anilor Cetatea Brasovului a suferit distrugeri datorita diverselor invazii, dar a fost refacuta si consolidate iar astazi este deschisa turistilor.

Pe langa aceste obiective turistice Orasul Brasov mai are multe de oferit turistilor insetati de istoria si cultura acestui loc mirific. Iarna iti ofera locuri in care poti practica cele mai variate sporturi pe zapada iar in restul anului poti opta pentru vizitarea Fortaretei Rasnov, Castelul Bran, Fortareata Prejmer si multe altele.